top of page

MİLYAR DOLARLIK PETROKİMYA MÜJDESİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Cezayir'in milli enerji şirketi Sonatrak ile ülkemizin önemli firmalarından olan Rönesans ve Bayegan arasında 1 milyar Dolarlık bir petrokimya yatırımı anlaşmasında karara varıldığını müjdeledi.

27 Şubat Salı günü Türkiye-Cezayir İş Forumu düzenlendi. 3 yıl aradan sonra tekrar Cezayir'e giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan forumda önemli açıklamalarda bulunurken atılan önemli bir adımı da dile getirdi. Cezayir'in milli enerji şirketi Sonatrak ile ülkemizin önemli firmalarından olan Rönesans ve Bayegan arasında 1 milyar Dolarlık bir petrokimya yatırımı anlaşmasında karara varıldığını müjdeledi.

450 bin ton polipropilen üretecek tesis Adana Yumurtalık Serbest Bölgesi'nde kurulacak ve ham maddesi Cezayir'den tedarik edilecek. Tesisin bu hususta en büyük getirisi dışa bağımlılığı %25 oranında azaltacak olmasıdır.

PETROKİMYA NEDİR?

Petrokimya, ham maddesi petrol ya da doğal gaz olan kimyasal maddeleri kapsayan sanayi dalıdır. Bu sanayi dalı 2. dünya savaşı sorasında patlayıcı madde ve sentetik ihtiyacı ile ortaya çıkmıştır. Günümüzde ambalaj, elektronik, otomotiv, inşaat, tekstil gibi birçok sektörde kullanılan materyallerin üretiminde yer alır.

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page