top of page

TÜRKİYE'NİN ENERJİSİ KADINLAR ÖDÜLLERİNE KAVUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen ve Türkiye'de bu yıl ilk kez düzenlenen 'Türkiye'ye Enerji Veren Kadınlar' ödül töreninde ödüller sahiplerine ulaştı.

İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ödül töreni iş, sanat, akademi ve spor dünyasından birçok isim tarafından yoğun ilgi gördü. Program yaklaşık 2000 davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Programda, Enerji ve maden alanlarında yaptığı çalışmalarla sektöre katkı sağlayan kadınlar altı farklı kategoride ödüllendirildi. Enerji ve maden şirketlerinden, üniversitelerden, kadın sivil toplum kuruluşlarından adayların istendiği ödüller; başkanlığını Güler Sabancı’nın yaptığı, Ferit Şahenk, Hülya Koçyiğit, Meltem Demirören, Prof. Dr. Erişah Arıcan, Serra Akçaoğlu, Gülsüm Azeri, Nilüfer Bulut ve Sare Aydın Yılmaz’ın yer aldığı bir jüri heyeti tarafından belirlendi.

Törende Bakan Albayrak, Emine Erdoğan ve jüri başkanı Güler Sabancı konuşma yaptı. Konuşması sırasında bakan Albayrak, Enerji ve maden alanında kadın çalışan ve yönetici sayısının arzu edilen noktada olmadığını aktararak "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak, kadın çalışan oranının arzu ettiğimiz noktada olmadığı bu alanda, biz sizlere pozitif ayrımcılık yapacağız." dedi.

Konuşmaların ardından gerçekleşen ödül töreninde ödüller sahiplerine taktim edildi. 6 dalda verilen ödüllerin sahipleri şu şekildedir:

  1. Akademi Ödülü - Doç. Dr. Selmiye Alkan Gürsel,

  2. İş Dünyası Ödülü - Prof. Dr. Nevin Selçuk,

  3. Profesyonel Ödülü - Rahime Meydan,

  4. Girişimci Ödülü - Zümran Ömür,

  5. En çok kadın istihdam eden Şirket Ödülü - Limak Enerji-Uludağ Elektrik

  6. Jüri Özel Ödülü - Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı

Bizler de ödül sahiplerini tebrik ederiz. Bir örnek niteliği taşıyan ödül töreni umarız ki birçok kadınımıza destek olmuş ve cesaret vermiştir.

Kaynak:

Tanıtılan Yazılar
Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page